Over Milou

Voor marketeers, communicatieprofessionals en managers in de non-profit die meer grip op hun doelgroep willen

De wereld ietsje mooier maken

Van kleins af aan wilde ik het al iedereen naar de zin maken. Ik ging als vrijwilliger in het buitenland werken, volgde een opleiding om nieuwe medicijnen te ontwikkelen en deelde mijn kennis met wie daar behoefte aan had. Uiteindelijk vond ik mijn droombaan in de non-profit sector.

De afgelopen 7 jaar werkte ik als communicatieadviseur voor verschillende stichtingen en organisaties. Het werk was afwisselend. Ik adviseerde hoe we de doelgroep het beste konden bereiken, formuleerde een aansprekende boodschap en koos een geschikt communicatiemiddel. Ontwikkelde er zelfs een als dat nodig was. Waar ik vooral blij van werd was het resultaat. Het verschil in het leven van de mensen waar ik me voor inzette. Hoe klein soms dan ook.

Ik zag ook dat er veel tijd verloren ging. Aan plannen schrijven, vergaderen, het wiel opnieuw uitvinden. Het leek soms wel alsof we dingen deden omdat ‘het zo hoorde’. Of omdat ‘iedereen het doet’. Er was nauwelijks tijd voor goed contact met de doelgroep. Waren we benieuwd naar hun mening, dan stuurden we een online enquête uit. Lekker snel en goedkoop. De resultaten waren meestal zoals we hadden verwacht. We leerden er niks van. Ik dacht, dat kan anders.

Ik geloof dat we de kracht van onze doelgroep te vaak onbenut laten. Gek eigenlijk, want zij zijn het bestaansrecht van vele organisaties. Daarom help ik als zelfstandig ondernemer marketing- en communicatieprofessionals om -soms letterlijk- hun doelgroep beter in beeld te krijgen. Daardoor krijg jij met dezelfde inspanningen en eenzelfde budget meer bereik, een grotere impact en een beter imago. 

Leer je doelgroep écht kennen. Ik snap dat er niet altijd tijd is om met je doelgroep in gesprek te gaan en hun diepere gevoelens en behoeften te ontdekken. Daarom help ik je hier graag bij. Ik zet mijn kennis en ervaring als communicatieadviseur met een passie voor storytelling, fotografie en customer journey onderzoek graag voor jou in.
Uiteindelijk maken we daarmee samen de wereld betekenisvoller.

    Wat kan ik voor jou betekenen?

Leuke weetjes over Milou Oomens

Fotografie

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit. Op de fiets, wandelen of te paard. Culemborg en omgeving is prachtig! Ik neem mijn camera altijd mee om de mooiste foto’s te maken. Als ik voor jou op pad ga, behoort deze tot mijn basisuitrusting.

Op avontuur

Het allerliefste ga ik samen met mijn man op reis. Nieuwe culturen en natuur ontdekken. Ik heb geen favoriet land of continent. Zelfs mijn woonplaats Culemborg blijft me steeds verrassen. Elke plek heeft wel iets bijzonders.  Net als jouw doelgroep.

Eten en drinken

Helemaal happy word ik van lekker eten. Hopelijk maak ik de ‘Pittige gehaktballetjes in appel-kerriesaus’ ooit net zo lekker als mijn moeder dat kan.

Creatief

Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het ooit eens gedaan. Sieraden maken, embossing, filigraan, fimo-klei, ministeck, theezakjes vouwen, 3d kaarten maken, ‘scrapbooking’, breien, haken, tekenen, schilderen. Mijn creativiteit zet ik ook in om jouw doelgroep aan te spreken.

Blije klanten

Ik ben zo trots op alle organisaties die hun doelgroep in beeld zetten! Het resultaat is iedere keer weer verbluffend.

Sta jij hier binnenkort ook te shinen?