Zelf aan je herstel werken in Respijthuis Frits

Voor marketeers, communicatieprofessionals en managers in de non-profit die meer grip op hun doelgroep willen

Zelf aan je herstel werken in Respijthuis Frits

In Respijthuis Frits is iedereen welkom die aan zijn herstel wil werken. Ook mensen zonder diagnose of indicatie voor zorg. Juist deze groep valt vaak tussen wal en schip.

Mede dankzij een subsidie van ZonMw zijn er in Respijthuis Frits al meer dan 650 overnachtingen gerealiseerd. Alle gasten vertrekken weer met nieuwe inzichten en energie om hun problemen aan te pakken. Lees hier meer over de totstandkoming van Respijthuis Frits en de ervaringen tot nu toe. Leden van de projectgroep én een gast delen hun verhaal.

Projectleider Jeroen Kwak vertelt over zijn inspiratie voor een laagdrempelig respijthuis en de rol van het projectteam. ‘Als je iemand wilt helpen met herstellen, dan heb je een omgeving nodig die niet veel ziekte uitstraalt. Respijthuis Frits biedt rust en ruimte.’

Interview met projectleider Jeroen Kwak

Mark McDonnell is participatieconsulent van Woonstichting Leystromen. ‘Iedereen verdient een prettige woon- en leefomgeving. Dreigt het niet goed met iemand te gaan? Dan moeten we diegene een oplossing bieden.’Interview met Marc McDonnell
Beleidsadviseur Lenneke Hendriks vertegenwoordigt gemeente Baarle-Nassau. ‘Zelf liep ik tegen het systeem aan. In respijthuis Frits wordt juist gewerkt zonder ingewikkelde protocollen. Dat lijkt simpel, maar is het niet!’Interview met beleidsadviseur Lenneke Hendriks
Locatiecoördinator Huub Goosen raakte bijzonder geïnteresseerd in de geschiedenis van de locatie. ‘Na al die jaren heeft deze locatie zijn functie behouden: mensen een veilige plek bieden.’Interview met locatiecoördinator Huub Goosen
Geschreven voor ZonMw, gepubliceerd op hun website april 2019