‘Jeugd aan Zet in coronatijd’

Voor marketeers, communicatieprofessionals en managers in de non-profit die meer grip op hun doelgroep willen

‘Jeugd aan Zet in coronatijd’

Het Veiligheidsberaad/Landelijk Netwerk Bevolkingszorg en Maatschappelijke Diensttijd (MDT) sloegen deze zomer de handen ineen. Ze zorgden voor het programma Jeugd aan Zet, waarvoor de ministeries VWS, OCW en SZW budget beschikbaar stelden. Gemeenten tot 60.000 inwoners konden hiermee jongeren in coronatijd een leuke zomer bezorgen, terwijl ze werkten aan hun eigen talenten en iets betekenden voor de maatschappij. Burgemeesters Marco Out (Assen) en Astrid Nienhuis (Heemstede), secretaris-generaal van VWS Erik Gerritsen, staatssecretaris Paul Blokhuis en initiatiefneemster Anky Griekspoor-Verdurmen blikken terug én vooruit.

Verder lezen? Dit artikel is gepubliceerd in

magazine Burgemeester 97 (december 2020, pagina’s 12 t/m 15)

‘In Assen spreken we al lange tijd over hoe we de jeugd kunnen betrekken bij maatschappelijke thema’s. Jeugd aan Zet is een mooi initiatief waarbij jongeren betrokken worden, een leuke ervaring opdoen en tegelijkertijd maatschappelijk bijdragen.

Marco Out, Burgemeester gemeente Assen