,,Rinie (72) rijdt op Nationale Ouderendag voor het eerst paard”

Voor marketeers, communicatieprofessionals en managers in de non-profit die meer grip op hun doelgroep willen

,,Rinie (72) rijdt op Nationale Ouderendag voor het eerst paard”

Rinie Veenman (72) heeft haar hele leven al grote bewondering voor paarden. Maar erop rijden, daar kwam het nooit van. Daarom gaat vandaag, op Nationale Ouderendag, haar grote wens in vervulling: rijden op een groot paard. En die stap zetten, is best een grote voor mevrouw Veenman.

Alleen

Bijna 6 jaar geleden overleed de echtgenoot van Rinie. Na 47 jaar huwelijk heeft ze het daar nog altijd moeilijk mee.

Na zijn overlijden was ik ineens helemaal alleen. Ik heb een jaar lang alleen maar binnen gezeten. Op een gegeven moment vonden mijn dochters het genoeg. Ze sleepten me mee naar buiten. ‘Het is nu klaar mam’, zeiden ze. ‘Pap is dood en je krijgt hem hier niet mee terug’. Ik moest even een drempel over, maar helemaal alleen zitten, daar kan ik echt niet meer tegen.

Rummikubben

Rinie woont nog op zichzelf. “In de ochtend maak ik altijd mijn huis aan kant. Stukje bij beetje, want het lukt me niet meer om alles in 1 keer te doen. ’s Middags ga ik naar het bejaardenhuis om te rummikubben, zodat ik niet de hele dag alleen hoef te zijn. Vooral de avonden zijn moeilijk. Ik lig dan maar een beetje op de bank, lees een boek of kijk tv. Dan voel ik me zo alleen.”

Wens paardrijden

“Ik noemde mezelf vroeger ook wel een paardenmeisje, hoewel ik altijd op afstand bleef. 20 Jaar geleden wandelde ik met mijn man in Soest. We waren beukennootjes aan het zoeken toen er ineens vlak naast me een enorm paard met een ruiter erop stond. Hij had het schuim op z’n mond. Ik schrok daar wel even van. Maar het zijn zulke mooie beesten! Dat mijn droom om nog eens op een paard te zitten uitkomt, vind ik echt fantastisch! Maar ook wel een beetje spannend.”

Droom komt uit

Ik had nooit gedacht dat iemand mijn wens wat zou vinden. Dit is zo mooi, echt top. Manege de Gagel in Maarssen heeft ook zo’n schitterend paard voor me uitgekozen, en zo rustig!

Ik heb moeite om mijn tranen in te houden, dat ik dit nog mee mag maken. Ik heb straks heel wat te vertellen aan mijn dochters! Had mijn man dit ook maar meegemaakt.

Nationale Ouderendag

Vandaag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Samen met duizenden vrijwilligers en donateurs zetten we ouderen zoals mevrouw Veenman in het zonnetje. Maar ook de rest van het jaar staan we natuurlijk weer klaar. Bent u 55 jaar of ouder en heeft u een wens? Of wilt u een oudere bij u in de buurt helpen? Kijk dan op het platform Ouderenfonds Match.

 

Geschreven voor het Nationaal Ouderenfonds en gepubliceerd op ouderenfonds.nl, nos.nl, ad.nl en vriendenloterij.nl, 6 oktober 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *